Co je perkusní masáž a jak vám může pomoci

blog2-1 (1)

 

Pokud jste někdy byli na masáži, budete jistě souhlasit s tím, že je to naprosto úžasný zážitek. Pocit, když vás váš terapeut zbavuje bolesti svalů je zkrátka k nezaplacení. V okamžiku se cítíte lehčí a absolutně bez stresu. Teď si představte, že tento pocit z masáže můžete mít kdykoliv chcete. Není to příjemná představa?

To je důvod, proč je masážní pistole skvělým nástrojem pro každého. Nabízí totiž stejné benefity jako tradiční masáž, navíc ušetří peníze a čas.

Masážní pistole je zařízení provozující perkusní masáž s vysokou intenzitou, která může pomoci při regeneraci svalů. Narozdíl od tradiční masáže je masážní pistole pro každého a využívá se u vrcholových sportovců a profesionálních terapeutů. Perkusní terapie je zkrátka a jednoduše tou nejlepší volbou pro lidi, kteří hledají recept na bolesti svalů.

Možná jste stále skeptičtí z dosavadních informací, tak se podíváme blíže na studie, které odhalují skutečné účinky perkusní masáže.

 

Co je perkusní masáž?
 

Perkusní terapie je jedna z nejnovějších inovací pro rychlé zotavení svalů. Masážní pistole za pomoci masážních hlavic poskytuje zrychlený puls (amplituda) do tkání těla. Tato akce pomáhá uvolnit bolestivá místa na těle. 

Narozdíl od klasické masáže, perkusní masáž znecitliví okolní oblast bolavého stavu, dokud pulsy neproniknou do cílové oblasti. Snižuje nesnesitelnou bolest, kterou máme tendenci zažívat v případě, když nám terapeut tlačí na bolavý sval. Zkrátka ideální nástroj, no ne?

Studie ukazují, že perkusní terapie má spoustu výhod.

 

1. Zabraňuje opožděné bolesti svalů (DOMS). 

DOMS nastane, když se věnujete fyzické aktivitě, která namáhá vaše svaly nad jejich obvyklou hranici. Je to nepříjemná bolest a může trvat 24 až 72 hodin po tréninku. Dobrá zpráva je, že perkusní terapie vám může poskytnout rychlou úlevu od této bolesti. Podle studie z roku 2014 publikované v časopise Journal of Clinical & Diagnostic Research , vibrační terapie „zlepšuje svalovou sílu, zvyšuje rozvoj síly a kinestetické povědomí.“ Rovněž „účinně zlepšuje výkon svalů, což může bránit DOMS“.

 

2. Zvyšuje flexibilitu. 

Stejná studie vysvětluje, že kromě snížení bolesti, vibrace také synchronizuje vaše svalová vlákna, což vede k lepšímu rozsahu pohybu. Jakmile budou svaly pružnější, nebudou tak náchylné ke zraněním a bolestem jako dříve. Vaše flexibilita také zlepší vaše držení těla a rovnováhu. 

 

3. Zlepšuje krevní oběh. 

Přetrénování způsobuje silnou bolest svalů. Věděli jste ale, že je to proto, že se kyselina mléčná hromadí ve vašich svalech, když intenzivně trénujete? Tomuto účinku lze čelit zvýšením krevního oběhu a studie publikované v letech 2011 a 2014 poukázaly na to, že vibrační terapie pomáhá zvyšovat průtok krve. 

 

JE PERKUSNÍ TERAPIE PRO KAŽDÉHO?

 

‍Poté, co jste se seznámili se všemi jeho výhodami, přichází velká otázka: Je perkusní terapie pro vás to pravé?

Perkusní terapie je pro každého, kdo má aktivní životní styl – profesionální sportovce, CrossFittery, nadšence do posilovny a lidi, kteří se chtějí rychle zotavit z tréninků. Masážní pistole se nejlépe hodí, když trpíte následujícími problémy:

  • Bolest svalů
  • Svalové křeče a křeče
  • Syndrom karpálního tunelu
  • Ztuhlé a zkrácené svaly
  • TMJ syndrom

Někteří sportovci masážní pistoli používají k tomu, aby svaly před tréninkem aktivovali a tím je připravili na velkou zátěž. Slouží to přesně, jako pohybová rozcvička. Vždycky je ovšem lepší se poradit s vaším lékařem v případě, že máte zdravotní potíže.

 

JAKÁ JE NEJLEPŠÍ MASÁŽNÍ PISTOLE NA TRHU?

 

Masážní pistole se hodnotí na základě amplitudy, rychlosti, hladiny hluku, celkové váhy, počtu nástavců a samozřejmě ceny. Vždy byste měli mít prostor experimentovat s různými nastavenými, které masážní pistole nabízí.

Perkusní terapie sama o sobě nabízí nesmírné benefity pro všechny nadšence sportu a z toho důvodu jsou také masážní pistole trhákem, který chce mít každý. Vybrat tu správnou dá tedy zabrat, aby měla požadovaný efekt a splnila všechna očekávání.

Naše značka Probeast si zakládá na tom, aby naše masážní pistole byli kvalitní, přínosné pro každého a zákazníci byli s jejím efektem naprosto spokojeni. Pokud hledáte masážní pistol, máme pro vás tu nejlepší na trhu. Bezkonkurenční co se ceny a výkonu týče. Naší masážní pistol PRO najdete zde.