SLEVA 15% NA MASÁŽNÍ POMŮCKY | KÓD: MASÁŽ ⚡️

Pomůže masážní pistole na bolesti zad?

Pomůže masážní pistole na bolest zad? Dostáváme spoustu dotazů ohledně toho, zda masážní pistol může zmírnit bolesti spodní části zad. Víme, že tento problém trápí hodně lidí, tak jsme se rozhodli dát podrobné informace nejen o spodní části zad, ale celkově probereme širší perspektivu bolesti zad a jak masážní pistole může tyto bolesti zmírnit.

Pomůže tedy masážní pistole na bolesti zad?

Masážní pistole bolest zad
 

Příčin a druhů bolestí zad je opravdu velké množství. Většina bolestí plyne z našeho sedavého způsobu života. Když denně netrávíme prací 8 hodin za počítačem, vynahradíme si to tím, že strávíme většinu času na telefonu nebo hrajeme hry. Všichni víme, jaké následky to může mít na naše záda. Je to dlouhodobý problém a špatné držení těla může ve většině případů být důsledkem, které také zapříčiňuje bolesti zad a krku.

Masážní pistole může být řešením, které zmírní bolesti zad a krku způsobené špatným držením těla. Většina bolestí zad je totiž způsobena tím, že se svaly zkracují, nejsou protažené nebo nemají prakticky žádnou sílu. Víme však, že masážní pistole poskytující perkusní terapii, dokáže skvěle zacílit tyto svaly a pomoci jim bolest uvolnit či se jí nadobro zbavit.

Mohou také pomoci s pohybem tělesných tekutin, které pomáhají s eliminací toxického odpadu a kyslíku do tkání. Efektivní přísun kyslíku do svalových tkání totiž může výrazně zmírnit bolest a pomoci při rekonvalescenci.

 

Nejrychlejší způsob je masáž hlubokých tkání

Nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak zmírnit bolest především spodní části zad, je provést masáž hlubokých tkání pomocí masážní pistole. Ta pomáhá zlepšit cirkulaci svalové tkáně.

Dobrá cirkulace může snížit zánět a zlepšit rozsah pohybu. Když jsou tkáně ve spodní části zad natažené nebo natržené, může se oblast zad zanítit. To vede k intenzivní bolesti.
Ke snížení této bolesti lze použít masážní pistol, která zmírňuje bolest a pomáhá urychlit obnovu tkání. 

U horní části zad prokazatelně masážní pistole snižuje svalové napětí a celkovou únavu. Masážní pistol je dobré použít po těžkém tréninku k rychlejšímu uvolnění svalů a regeneraci.

 

Stručný návod jak na bolesti zad

Popíšeme Vám krátký návod, který vám pomůže zbavit se bolesti.

Nejprve je zapotřebí zvolit si ideální nástavec, který na zádové svalstvo budete používat. Nejlepším nástavcem pro boj s bolestmi zad je nástavec ADZE a Dvouhlavý nástavec, které výborně  zacílí bolavé svalstvo.

Rychlost masáže je také velmi důležitá. Je potřeba nejprve svaly trochu promasírovat, protože šokem svalů nic nevyřešíte. Začněte s nižší intenzitou, tedy rychlostí ideálně 1-10. Touto rychlostí masírujte bolavé svaly přibližně 30 vteřin, aby se dostatečně uvolnili a byli připravené na zvýšení rychlosti.

Po 30 vteřinách přidejte na intenzitě, tedy rychlosti od 15-30, kdy masážní pistole prakticky nahrazuje klasickou masáž. Zvyšuje se vám cirkulace krve a svalstvo se uvolňuje. Masírujte přibližně 1-2 minuty.

Můžete použít různé oleje nebo masti, které pomáhají také s bolestí zad. Masážní pistolí je skvěle vmasírujete do těla a proces zbavení se bolesti bude zase o něco rychlejší.

V případě náznaku větší bolesti rychlost snižte, abyste zamezili modřinám.

A je hotovo! Bolest ustává a cítíte úlevu. Ovšem nesmíte usnout na vavřínech. Jedná se o dlouhodobý problém, který je potřeba řešit pravidelným masírováním a protahováním. Aplikujte masážní pistol každý den, abyste došli ke zlepšení stavu svých zad.

 

Snímek obrazovky 2023-03-20 v 21.11.47

 

Bolesti zad jsou pryč

Veškeré zádové svalstvo je zkrátka napojené na sebe. To znamená, že příčina bolesti spodní části zad může být způsobena tou horní částí zad. Zkuste si například dát bradu k hrudníku a ucítíte tlak ve spodní části zad. 

Takže ano, masážní pistole opravdu pomáhá při bolestech zad, jen je potřeba pečlivě vybírat podle amplitudy a výkonu, který dodá kýžený efekt, jaký v článku popisujeme. Také záleží na ergonomickém tvaru, který zajistí pohodlí při masírování.

Věříme, že vám článek pomohl odpovědět na otázku bolesti zad. Pokud vás zajímají další výhody masážní pistole, odkazujeme na náš TikTok, který plníme zajímavým obsahem a informacemi ohledně výhod masážní pistole. Následně také nesmíme zapomenout na náš instagram, kde pravidelně informujeme právě o výhodách této perkusní masáže.